28 Eylül 2012 Cuma

Figüran Raşit iş başında...

Eşim Emriye her sabah bir bahane bulup bir Yalıkavak turu yapar gelir.Bu sabah yine kahvaltıdan sonra" Ben bir turlayıp geleyim."dedi arabasına atlayıp gitti. Gitti ama erkenden döndü ve daha bahçe kapısını açmadan" Oğlum gel, seni bir yere götüreceğim, Miğros var ya?... yıklıyo...." "Nasıl yıkılıyor?" Gel de gözünle gör, her yer senin afişlerinle dolu, hadi götüreyim seni" dedi. Gittim gördüm ve sizlerle paylaşıyorum gördüklerimi. Akşam da reklamlarımı görmüştüm. Mutlu oldum.
Duygu Başara ajansıma ,yönetmenime ve set ekibi arkadaşlarıma bu nedenle teşekkür ediyorum.
-------------

Reklamı izlemek için tıklayınız.

Migros Yalıkavak müdürü Berk beyefendi  ve diğer personelle.
İşte o reklam çekimi setinden görüntüler:

Bu hayat benim hoşuma gidiyor.Yani çizerek, vücut dilini kullanarak iletişim yapmak bana heyecan veriyor.Hanım rol arkadaşım, "Beni öpemezsin,eşime  ne derim ben bunca yıl sonra,diye şaka yaptı. Yönetmenimiz " Hanımfendi, Türkan Şoray kanunu mu uyguluyorsunuz? hafifçe öpün Raşit bey,diye anons yaptı.. "Öp," "Öptürmem.."Öpün Raşit bey, " Öptürmem ..." Uzaktan olayı izledim hayalimde. Ben Vahi Öz olmuşum, öpücem, öptürmem,derken./Şekil komiği/ Ama güzel bir çekim olmuş..

Teşekkürler Tuncay Batıbeki kardeşim.

Raşit Yakalı hocamın 50.sanat yılını karikatürümle kutlarım."ÇARŞAF MİZAH DERGİSİ KARİKATÜR OKULU"ndaki ilgi ve emeklerinden dolayı teşekkürederim.
Tuncay Batıbeki
-------------------
Sen hep böyle nazik bir kardeşimsin..."Çarşaf Karikatür Okulu" logomuzu da, sergi afişlerimizi de hep sen yapmıştın. Ellerine sağlık.. Herşey gönlünce olsun.

26 Eylül 2012 Çarşamba

FENAMİZAH'IN EKİM 2012 SAYISI YAYINDA!


İNTERNET ÜZERİNDEN ÇEVRİMİÇİ ÜCRETSİZ OKUYABİLİRSİNİZ!
Uluslararası mizah dergisi FENAMİZAH'ın 8. sayısı 48 sayfa...
www.fenamizah.com
BU SAYIDA: 30 FARKLI ÜLKEDEN, 65 YAZAR ve ÇİZER...
Türkiye'den ve dünyadan tanınmış karikatürcülerin yanısıra genç çizerlerin çalışmalarının da bulunduğu dergide, ülke gündemini yansıtan karikatürler, çizgi-romanlar, bant karikatürler, mizah yazıları ve öyküsü, sergiler, etkinlikler ve yarışmalar-duyurular yer alıyor.
Yayın yönetmenliğini Aziz Yavuzdoğan'ın yaptığı e-derginin Ekiml-2012 sayısında yazılarıyla/çizgileriyle yer alanlar:
AİLE (Turkey):
ERDOĞAN BOZOK, ERDOĞAN BAŞOL, RAŞİT YAKALI, İBRAHİM TAPA, AZİZ YAVUZDOĞAN, MUHİTTİN KÖROĞLU, ŞEVKET YALAZ, OSMAN YAVUZ İNAL, EKREM BORAZAN, SEÇKİN TEMUR, MUAMMER KOTBAŞ, AHMET ÖZTÜRKLEVENT, CEM KOÇ, HASAN EFE, SEZER ODABAŞIOĞLU, VEDAT KEMER, HAKAN ÇELİK, GÜLAY GARİP KOÇERDİN, GÜLGÜN ÇAKO, EMRAH ARIKAN, İLHAN NALBANT, ERHAN TIĞLI, MEHMET SAİM BİLGE, BAHADIR UÇAN, KEZİBAN ÖZKOL, RAMAZAN ÖZÇELİK, MELEK DURMUŞ, AYŞEGÜL CENGİZ, AYBERK ERKİN.
uluslararası usta karikatürcüler :
JULI SANCHIS AGUADO (Spain), FRANCISCO PUNAL (Spain), SABAHUDİN HADZİALİC (Bosnia-Herzegovina), IGOR SMIRNOV (Russia), VICTOR CRUDU (Russia), JORDAN POP-ILIEV (Macedonia), ALEXANDER DUBOVSKY (Ukraine), OLEKSY KUSTOVSKY (Ukraine), WESAM KHALİL (Egypt),ISTVAN KELEMEN (Hungary), TOSO BORKOVIC (Serbia), SZCZEPAN SADURSKİ (Poland), CZESLAW PRZEZAK (Poland), IVALIO TSVETKOV (Bulgaria), ALİ DİVANDARİ (Iran), DARKO DRLJEVIC (Montenegro), HULE HANUSIC (Austria), NIVALDO PEREIRA DE SOUZA (Brasil), ARTURO ROSAS (Mexico), DAMIR NOVAK (Croatia), MARINA GORELOVA (Belarus), MARK LYNCH (Australia), VAHİD KERMANİ (Iran), MAKHMUD ESHONQULOV (Uzbekistan), WILLEM RASING (Netherland), PJKERIO (France), B.V. PANDURANGA RAO (India), TURAL HASANLI (Azerbaijan) ARSEN GEVORGYAN (Armenia), İSMAİL KERA (Czech Republic), EL TOTO (Argentina), RAQUEL ORZUJ (Uruguay), RAUL FERNANDO ZULETA (Colombia), SHAHRAM REZAI (Iran), STANISLAW KOSCIESZA (Poland), EVZEN DAVID (Czech Republic), VALERY ALEXANDROV (Bulgaria), BIRA DANTAS
(Brasil).
KONUK ŞAİR: RUHAN ODABAŞ.
Aylık olarak internet üzerinden ücretsiz-çevrimiçi okuyabileceğiniz FENAMİZAH e-dergi'yi, dilerseniz pdf dosyasını indirerek de arşivleyebilirsiniz.
FENAMİZAH e-dergi'yi aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:
http://www.fenamizah.com/e_magazine/index.html
hatırlatma
(Çizgileriyle ve yazılarıyla dergide yer almak isteyen karikatürcüler, sonraki sayı için çalışmalarını en geç 15 Ekim 2012 tarihine kadar fenamizah@gmail.com adresine gönderebilirler...)

24 Eylül 2012 Pazartesi

İZMİR KARİKATÜR ATÖLYELERİNDE YENİ DÖNEM

İzmir Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesinin yeni dönem karikatür atölyeleri başlıyor. Ekim ayında başlayacak çalışmalar, Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. Geçen yıl her hafta sonu farklı çizerin yaptığı atölye çalışmaları, bu yıl 2’şer aylık dönemlerde yapılacak. Ücretsiz olan atölyeler 15 kişiyle sınırlı olacak. Kayıt için telefon; 0232- 465 31 05
Atölye tarihleri ve çalışmaları yapacak karikatür sanatçıları aşağıdadır:
Ekim, Kasım 2012- Cemalettin Güzeloğlu
Aralık 2012, Ocak 2013- Mustafa Yıldız
Şubat, Mart 2013- Cem Güzeloğlu
Nisan, Mayıs 2013- Eray Özbek

14 Eylül 2012 Cuma

Kabak tatlısı yarışmam sonuçlandı

 Yazlık sitemiz /Kızılburun evleri-Sporkent 3/sakinlerinin katıldığı yarışma sonuçlandı. Buna göre :1.Şükran Yasan,2.Fatma Şaşmaz,3. eşim Emriye Yakalı oldular ve sürpiz hediyeler kazandılar.Yarışmaya geç katılan   minik Azra Şimşek ve annesi Sümeyra Şimşek de Jüri Özel Ödülü kazandılar. Yarışmam büyük ilgi görünce çok sayıda site sakini " Seneye daha geniş kapsamlı bir "KABAK TATLISI"yarışması yapalım,sen kabakları dikmeye başla" dediler.
/Alta tek kişilik jüri ve ilk üç dereceye giren kabak tatlıları görülüyor./Buyurmaz mısınz?
/http://www.facebook.com/video/video.php?v=4390507608084&saved


32. NASREDDİN HOCA YARİŞMASI SONUÇLANDI.

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.
http://karikaturculerdernegi.com/2012/09/32-uluslararasi-nasreddin-hoca-karikatur-yarismasi-sonuclandi/
Teşekkürler.

GÜZEL BİR SİTE...

İzlemek için tıklayınız.
http://bostoonsmag.com/

3 Eylül 2012 Pazartesi

KARİKATÜRİSTLER GÜNGÖR KABAKÇIOĞLU İÇİN ÇİZİYOR” SERGİSİ ANTALYA’DA AÇILIYOR


Obur Mizah tarafından Karikatürist, Ressam ve Mimar Güngör Kabakçıoğlu’nun 1.ölüm yıldönümü anısına düzenlenen ve birincisi İstanbul’da Mimarlar Odası Yıldız Şubesi’nde açılan sergi ikinci durağında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Kabakçıoğlu’nun doğum yeri olan Antalya’da açılıyor. Sergide Türk ve Dünya karikatüristlerinin Güngör Kabakçıoğlu portrelerinin yanında Kabakçıoğlu arşivinden karikatür, fotoğraf ve yazılar da yer alıyor. Sergi günümüz karikatüristlerinin portreleri ve özel belgelerle Güngör Kabakçıoğlu’nu daha geniş çerçevede tanıtmayı amaçlıyor. Güngör Kabakçıoğlu’nun 1.ölüm yıldönümü anısına 7 Eylül tarihinde açılışını yapacak olan sergiye tüm sanatseverler davetlidir.
Açılış ve Kokteyl: 7 Eylül Cuma
Açılış Saati: 18.00
Sergi Süresi: 7-21 Eylül 2012
Yer: Antalya Büyükşehir Belediyesi
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı
Yenimahalle Kültür Merkezi  Yenimahalle 2428. Sok. No: 39 Kepez / Antalya
Tel : 325 86 67 - 325 91 31
Ayrıntılı Bilgi İçin: www.oburmizah.com
SERGİ KATILIMCILARI:
Ahmet Ümit AKKOCA - Akdağ SAYDUT - Antoni MARTINS - Asaf BUDAK - Asuman KÜÇÜKKANTARCI - Atilla ATALA - Ayten KÖSE - Azem YILMAZ - Birol ÇÜN - Burak AKERDEM -Cemalettin GÜZELOĞLU - Cihan DEMİRCİ - Coşkun GÖLE - Çiğdem DEMİR - Elgin AKPINAR - Emre YILMAZ - Eray ÖZBEK - Erdoğan KARAYEL - Esma Burcu SERELİ - Fiesky Alejandro Rivas SEQUERA - Firuz KUTAL - Güngör KABAKÇIOĞLU - Halil İ.YILDIRIM - Halit Kurtulmuş AYTOSLU - Hayati BOYACIOĞLU - Hicabi DEMİRCİ - Hilmi ŞİMŞEK - Hülya ERŞAHİN - Hüseyin ALPARSLAN- Hüseyin SOYLU - İsmail DOĞAN - İzel ROZENTAL - Kamil YAVUZ - Kürşat COŞGUN - Kürşat ZAMAN - Lütfü ÇAKIN - Mehmet Ali KAPTI - Mehmet KAHRAMAN - Mehmet ZEBER - Menekşe ÇAM - Muharrem AKTEN - Mustafa BORA - Nevzat VARHAN - Numan Seven - Nuri BİLGİN - Raimundo Waldez Da C.DUARTE- Raşit YAKALI - Raul Alfonso GRISALES - Refik TİNİŞ - Saadet Demir YALÇIN - Sevdakar ÇELİK - Sezer ODABAŞIOĞLU - Sonay YILMAZ - Şahan NOYAN - Şevket YALAZ - Yasemin ÇİLOĞLU

1908 İlk haftalık mizah dergisi "Kalem" bugün yayımlanmaya başlandı.

İlk  Haftalık Mizah Dergisi  "KALEM" 3 Eylül 1908 de /Bugün/  Osmanlıca ve Fransızca olarak yayınlanmaya başladı. Hocam Semih Balcıoğlu destekli arşivimde olan bu ilk sayılardan sizlere bazı örnek sayfalar yayınlıyorum.Eski Türkçe ve Fransızca bilmediğim için konuları kavrayamadım.