11 Kasım 2012 Pazar

BÜLENT ARABACIOĞLU KARİKATÜR SERGİSİ AÇILDI.

Karikatüist Bülent Arabacıoğlu'nun karikatür sergisi Kadıköy İstanbul Hatırası fotoğraf Merkezinde"BÜLENT'İN ÇİZGİLİ DÜNYASI" başlığıyla kalabalık bir izleyici grubunun katılımıyla açıldı ve büyük bir ilgi gördü. Sergiden bir video kaydı izlemek için altaki satırı lütfen tıklayınız.

Bulent Arabacıoğlu çizer dostlarıyla.

10 Kasım 2012 Cumartesi

FERİT ÖNGÖREN SERGİSİNDEN

Karikatürcüler Derneği kurucularından ve Onursal başkanlarımızdan Ferit Öngören abimizi anma sergisi dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mizah Merkezimizde kalabalık bir katılımla açıldı.Ferit Öngören'i sevgili eşi Melek Öngören hanımefendinin ve akrabalarının da katıldığı sergi ile ilgili video kayıtlarımı izlemek için lütfen alttaki bağlantılarımı tıklayınız.
Ferit Öngöreni tanıyalım.
Mizah Merkezinde ilk ben dans ettim.
Tonguç Yaşar,Aziz Yavuzdoğan,Orhan Doğu,Akdağ Saydut,İzel Rozental,Yener Çakmak kokteylde...
Süleyman Boyoğlu,Tonguç Yaşar,Erdoğan Başol,Aziz Yavuzdoğan,Erdoğan Bozok.

Nurhayat Bozok,Melek Öngören hanımefendiler.
Arzu Karatepe,/?/Mehmet Cebiroğlu,Orhan Doğu.
Süleman Boyoğu,Tonguç Yaşar,Akdağ Saydut.
Zengin menü ve ekibi...
Bir sohbet anı...
Yılların dostu tiyatro sanatçısı,yayıncı,Eski Çivi dergisi yöneticilerindenŞefik Döğen usta/Vatandaş Bekir/ Mizah Merkezi Yöneticimiz Erdoğan Bozok ile.
Çizerler den bir kesit:Tonguç Yaşar,Raşit Yakalı,Akdağ Saydut,İzel Rozental ve Sonay Yılmaz

9 Kasım 2012 Cuma

Aykut Yakalı

TLS Lojistik, İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü’nün düzenlediği 16. Sektör Günleri’nin Lojistik Sektörü sponsoru oldu.

Konuya ilişkin yazılı açıklama şöyleydi:

Rekabetçi lojistik çözümleri ile müşterilerine hizmet veren TLS Lojistik, İTÜ tarafından
bu yıl on altıncısı düzenlenen Sektör Günleri etkinliğinin lojistik sektörü sponsoru oldu. 7 Kasım'da üniversitenin Maçka kampüsünde gerçekleştirilen etkinlikte TLS Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Aykut Yakalı, gençlerle deneyimlerini paylaştı.
Aykut Yakalı, konuşmasında dünyanın hızlı bir değişim sürecinden geçtiğini örnekleriyle
anlattı. TLS Lojistik'in de değişimin öncüleri arasında yer aldığını kaydeden Yakalı, TLS Lojistik'in global ölçekte hizmet veren yerel bir marka olduğunu belirtti. Müşterilerin
tüm lojistik ihtiyaçlarını eksiksiz karşıladıklarını söyleyen Yakalı, dünya markalarıyla gerek yurtiçinde gerek uluslararası pazarda kıyasıya rekabet ettiklerini vurguladı. 2017'de cirolarını 1 milyar TL'ye çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Yakalı, örnek vaka incelemeleri ve tecrübelerine dayanarak, dünyanın değişen  koşullarında gençlere, güçlü bir şekilde var olmanın inceliklerini aktardı.
-DirectFN Haber Merkezi-

www.directfn.com.tr
Aykut Yakalı Kimdir?
Aykut Yakalı 1979 yılında İstanbul’da doğdu. Özel Ar-El Kolejinde eğitimini burslu olarak tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra lojistik sektöründe kariyerine başladı. 14 senelik lojistik kariyerinin son 2 yılında TLS Lojistik şirketinde Uluslararası Taşımalardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışıyor. Eski bir milli yüzücü olan Aykut Yakalı, “Ism Lead Auditor” sertifikasına sahip. Yakalı, İngilizce, Almanca ve İspanyolca biliyor.

8 Kasım 2012 Perşembe

FERİT ÖNGÖREN SERGİSİ AÇILIYOR

İBB KARİKATÜR VE MİZAH MERKEZİ...................................................................................
FERİT ÖNGÖREN
Çizgilerle İstanbul
Sergisi
10-30 kasım 2012
Açılış :10 kasım cumartesi saat:14.00
Onurlandırmanızı diliyoruz.........
Tepebaşı Kasımpaşa Stadı otoparkı içinde
İletişim:0212 2564258

5 Kasım 2012 Pazartesi

‎18. NEHAR TÜBLEK KARİKATÜR YARIŞMASI



6 Mart 1995 tarihinde vefat eden, ömrünü karikatüre adamış değerli sanatçılarımızdan Nehar Tüblek adına Beşiktaş Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen karikatür yarışmasının bu yıl on sekizincisi yapılıyor. Hem değerli karikatürcü Nehar Tüblek'i anmak hem de karikatür sanatının yaygınlaşmasını sağlamak için sizleri bu yarışmaya katılmaya çağırıyoruz.
Yarışma Konusu: “İstanbul”
Ödüller:
Birincilik Ödülü: 3.000 TL
İkincilik Ödülü: 2.500 TL
Üçüncülük Ödülü: 2000 TL
3 Mansiyon: Her biri 1.000 TL
Beşiktaş Belediyesi Onur Ödülü: 1.500 TL
Özel Ödüller:
Beşiktaş Jimnastik Kulübü Özel Ödülü
Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü
Kabataş Lisesi Eğitim Vakfı Özel Ödülü
Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü
Dünya Yayıncılık Özel Ödülü
Nehar Tüblek Ailesi Adına Özel Ödül
Karikatürcüler Derneği Gençleri ve Çocukları Özendirme Ödülleri.
(Özel ödüller onur plaketi olarak verilecektir)
Seçiciler Kurulu:
İsmail Ünal-Beşiktaş Belediye Başkanı
Kemal Çiloğlu-Beşiktaş Belediye Başkan Vekili
Mahmut Akgün- Karikatürcü
Raşit Yakalı- Karikatürcü
Şevket Yalaz¬ Karikatürcü
Tonguç Yaşar-Karikatürcü
Erdoğan Bozok-Karikatürcü
Ahmet Öztürklevent-Karikatürcü
Son katılım tarihi: 10 Şubat 2013
Yazışma Adresi:
Şerife Ayvere Özmüş
Beşiktaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Nisbetiye Mah. Aytar Cad. Başlık Sok. No:1 Beşiktaş/İstanbul
KATILIM KOŞULLARI
Yarışma Konusu: “İstanbul”
1. Yarışma bütün karikatür çizerlerine açıktır.
2. Yarışmaya gönderilecek karikatürlerde çizim tekniği serbesttir.
3. Gönderilecek karikatürlerin boyutları en fazla 30x40 cm. olmalıdır.
4. Yarışmacıların, karikatürleri ile birlikte fotoğraflarını ya da yasam öykülerini göndermelerine gerek yoktur. Yalnızca karikatürlerinin arkasına adı, soyadı ve kesin mektup adresi ile varsa telefon numarası yeterli ve gereklidir.
5. Karikatürler en son 10 Şubat 2013 tarihine kadar yazışma adresine elden ya da posta ile gönderilmiş olmalıdır.
6. Ödüller, 6 Mart 2013 tarihinde İstanbul, Beşiktaş'ta, bu tarihten önce yarışmacılara bildirilecek olan bir kültür merkezinde dağıtılacaktır.
7. İstanbul dışında oturup yarışmada ödül kazananların yol ve konaklama masrafları kendilerine aittir. Bu nedenle ödül kazandığı halde törene katılamayanların ödülleri adreslerine gönderilecektir.
8. Yarışma karikatürleri Beşiktaş Belediyesi tarafından bir albümde toplanacaktır. Albüme girecek olan eserleri “Seçiciler Kurulu” tespit edecektir. Ayrıca bu eserler sanat galerilerinde sergilenecektir.
9. 15-18 yaş arası genç katılımcılar için özendirme ödülleri verilecektir. Genç katılımcılar başvurularına nüfus cüzdanı fotokopisini ekleyecektir.
10. Eserlerini yarışmaya gönderen tüm katılımcılar yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılır.
Nehar Tüblek’in Özgeçmişi
Nehar Tüblek, 1924 yılında Yugoslavya’nın Manastır kentinde dünyaya geldi. Daha sonra Türkiye’ye yerleşen Nehar Tüblek’in ilk karikatürü 1943 yılında Amcabey Dergisi’nde yayımlandı.
O günden vefat ettiği güne kadar kendini karikatüre adadı. Hafta, Yavrutürk, Yeni Mecmua Karikatür, Şaka, Amcabey, Akbaba, Dolmuş, Çarşaf dergileriyle Son Posta, Dünya, Akşam, Yeni Gazete, Hürriyet ve Günaydın gazetelerinde devamlı olarak karikatür çizdi.
Nehar Tüblek yurt içi ve yurt dışında yapılan uluslararası yarışmalarda da birçok ödül kazandı. İstanbul Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği yarışmalarda başarı ödülleri, İtalya, Tolentino ve Bordighea’da birincilik ve diğer ödüller, Kanada’da ve Yugoslavya’nın Üsküp kentinde de ödüller elde etti. Beygirname ve Paşaname adlı iki karikatür albümü bulunan Nehar Tüblek, son olarak Dünya Gazetesi’nde çalışmaktaydı. 6 Mart 1995 tarihinde gazetedeki çalışma masasının başında vefat etti.

GANGNAM !..

4 Kasım 2012 Pazar

ÜÇ KURUCU ÜYEMİZİ ANDIK

Dün Karikatürcüler Derneği sergi salonunda açılan bir sergi ile üç kurucu üyemizi andık. /Semih Balcıolu, Ferit Öngören ve Turhan Selçuk/Büyük bir katılımla gerçekleşen sergimize Ferit Öngören hocamızın sevgili eşi Melek Öngören hanımefendi de onurlandırdı. Çeşitli anıların anlatıldığı serginin bir CD si ve albümü de yapılacağı müjdesini dernek başkanımız Metin Peker'den aldık.
Açılış Videosunu izlemek için lütfen  alttaki bağlantıyı tıklayın:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=4657163434313&saved

SEMİH BALCIOĞLU'NU 6. YILINDA ANDIK.

Armada otelinde yaptığımız yemekli bir törenle Karikatürcüler Derneği kurucu üyeleriden Semih Balcıoğlu hocamızı andık. Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker'in konuşmasıyla açılan geceye çok sayıda arkadaşımız katıldı.Balcıoğlu hocamızla ilgili anıların anlatıldığı gece geç saatlere kadar sürdü.Altta yemekten çeşitli kesitler görülüyor.
Gecenin sunuculuğunu Bülent Okutan arkadaşımız üslendi.
Deteylı bilgi ve resimler için:


3 Kasım 2012 Cumartesi

Arkadaşlarımız karikatürist kardeşler Ali Galip Altunçul ile Vehbi Altunçul'un sevgili ablaları Halime Altunçul vefat etmiş olup, cenazesi bugün /Cumartesi/ Kocamustafapaşsa Sümbülefendi camiinden öğle namazının ardından kaldırılacaktır..Arkadaşlarımıza baş sağlığı ,ablalarına da Allahtan rahmet diliyorum.



2 Kasım 2012 Cuma

Muhammet Şengöz "İÇ-SELLER" sergisi açıldı..

Schneidertempel Sanat Merkezi, 01 Kasım 2012 Perşembe akşamı açılan Karikatür ve Baskıresim sanatçısı Muhammet ŞENGÖZ’ün “İÇ-SELLER” adlı sergisine ev sahipliği yaptı. Sergide sanatçının son dönemde strafor kalıplarla ürettiği baskıresimler ve kâğıt üzerine akrilik bazlı boya kalemleri ile yaptığı desenleri yer alıyor.
------------------------
Sergiden bir video yayını izlemek için lütfen tıklayınız:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=4648883467319&saved
-------------------------
lusal ve uluslararası pek çok ödüle değer görülen karikatürleri ile tanıdığımız sanatçının baskıresim ve desenlerinden oluşan bu sergisi izleyiciyi; çizgiyi ve hareketi önceleyen, bu iki temel unsuru izleyicinin tanımlayabileceği formlardan kolayca sıyırıp özgürleştiren, böylelikle figürleri birbirinin içinde eriten bir coşkunun tanıklığına davet ediyor. Sanatçının farklı malzeme ve tekniklere ilişkin arayışını sürdürdüğü, son dönem işlerinden oluşan bu sergisinde de görülüyor.
1964 yılında İzmit’te doğan sanatçı,1987 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nden mezun oldu. 1990 yılında “Tahta Oyma-Basma Tekniği” konulu tez çalışmasıyla aynı okulda yüksek lisansını tamamladı.1995 yılında “Türkiye’de Yüksek Oyma-Basma Tekniği ile Eser Veren Sanatçılar” konulu tez çalışmasıyla “Sanatta Yeterlik” (doktoraya eşdeğer) yaptı. Ulusal ve uluslararası Karikatür ve Baskıresim yarışmalarında 68 ödül kazandı. 1994-2009 yılları arasında Kocaeli İl Kültür Müdürlüğü’ne bağlı olarak kurulan Fikret Mualla Resim Atölyesi’nde güzel sanatlar fakültelerine öğrenci yetiştirdi. Karikatür ve resim çalışmalarını İzmit’te kendi atölyesinde sürdüren sanatçı; Özgür Kocaeli Gazetesi’ne günlük karikatürler, ayrıca Notos Öykü Edebiyat Dergisi ile Yemek ve Kültür Dergisi’ne illüstrasyonlar çizmektedir.
Altta açılıştan  resimler görülüyor. Muhammet arkadaşımı  yürekten kutluyorum.
Raşit Yakalı