2 Kasım 2012 Cuma

Muhammet Şengöz "İÇ-SELLER" sergisi açıldı..

Schneidertempel Sanat Merkezi, 01 Kasım 2012 Perşembe akşamı açılan Karikatür ve Baskıresim sanatçısı Muhammet ŞENGÖZ’ün “İÇ-SELLER” adlı sergisine ev sahipliği yaptı. Sergide sanatçının son dönemde strafor kalıplarla ürettiği baskıresimler ve kâğıt üzerine akrilik bazlı boya kalemleri ile yaptığı desenleri yer alıyor.
------------------------
Sergiden bir video yayını izlemek için lütfen tıklayınız:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=4648883467319&saved
-------------------------
lusal ve uluslararası pek çok ödüle değer görülen karikatürleri ile tanıdığımız sanatçının baskıresim ve desenlerinden oluşan bu sergisi izleyiciyi; çizgiyi ve hareketi önceleyen, bu iki temel unsuru izleyicinin tanımlayabileceği formlardan kolayca sıyırıp özgürleştiren, böylelikle figürleri birbirinin içinde eriten bir coşkunun tanıklığına davet ediyor. Sanatçının farklı malzeme ve tekniklere ilişkin arayışını sürdürdüğü, son dönem işlerinden oluşan bu sergisinde de görülüyor.
1964 yılında İzmit’te doğan sanatçı,1987 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nden mezun oldu. 1990 yılında “Tahta Oyma-Basma Tekniği” konulu tez çalışmasıyla aynı okulda yüksek lisansını tamamladı.1995 yılında “Türkiye’de Yüksek Oyma-Basma Tekniği ile Eser Veren Sanatçılar” konulu tez çalışmasıyla “Sanatta Yeterlik” (doktoraya eşdeğer) yaptı. Ulusal ve uluslararası Karikatür ve Baskıresim yarışmalarında 68 ödül kazandı. 1994-2009 yılları arasında Kocaeli İl Kültür Müdürlüğü’ne bağlı olarak kurulan Fikret Mualla Resim Atölyesi’nde güzel sanatlar fakültelerine öğrenci yetiştirdi. Karikatür ve resim çalışmalarını İzmit’te kendi atölyesinde sürdüren sanatçı; Özgür Kocaeli Gazetesi’ne günlük karikatürler, ayrıca Notos Öykü Edebiyat Dergisi ile Yemek ve Kültür Dergisi’ne illüstrasyonlar çizmektedir.
Altta açılıştan  resimler görülüyor. Muhammet arkadaşımı  yürekten kutluyorum.
Raşit Yakalı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder